Mijn tuin gevangen in letters, elke dag een nieuwe ervaring

De naaidoos van oma en meer

Beetje idiote titel! Maar het omvat wel waar ik over wil schrijven op dit moment.

Afgelopen week ben ik in huis veel bezig geweest met spullen uitzoeken, kamers opruimen, et cetera. De bijkeuken (washok) hoorde daar ook bij. Ik kwam daar in de commode de naaispullen tegen van mijn oma. Tijd om ze uit te zoeken. Ik kreeg ze 5 jaar geleden, nadat mijn oma overleden was. Al die tijd meeverhuisd en een plekje gekregen….dat zou ik later wel uitzoeken. En nu ik in het bezit ben van een prachtige nieuwe naaimachine werd het toch echt uitzoek- en opruimtijd.

En zo geschiedde. Ik kon lekker weer even mijn oma’s luchtje opsnuiven en kwam allerlei grappige dingen tegen. Zo ook wat papieren die al heel oud zijn, onder andere een stuk uit een socialistische krant uit de tijd vlak na de Tweede Wereldoorlog. En een papieren zakje van de sigaren- en tabakswinkel die de vader van mijn oma vroeger heeft gehad. Ik heb dat soort schatten bewaard. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ze weg te doen want het herinnert me aan oma en bovendien is het een deel van haar (en dus mijn) geschiedenis.

Ik heb, als een soort eerbetoon aan oma, een serie foto’s gemaakt van naaispullen die ik aantrof in de kistjes die ik opgeruimd heb. Je kan de serie bekijken op mijn Flickr-photostream.

En verder heeft man de buitenkeuken vorig weekend opgehaald. Hij wil eerst het terras bij de vijver een stukje vergroten, en als dat klaar is komt de buitenkeuken daar te staan. Ik verheug me nu al op de keren dat ik buiten kan koken, terwijl de kinderen aan het spelen zijn in de tuin….heerlijk.

Verder hebben we Dochter nog van een nieuw bed voorzien. Ledikant weg en een heus echt groot bed gegeven. Poeh. Mijn kleine meiske wordt nu echt groot….

Tja en dan morgen…..morgen gaan we een nieuw nijntje ophalen! Och….ik werd zooo ontzettend verliefd op een stel prachtig gekleurde kleine Vlaamse Reusjes. Dus na 7 asieldieren komt er hier toch 1 konijntje die ik op haar looks heb uitgezocht via Marktplaats. Het is een kruising tussen een Vlaamse Reus (paps) en een Franse Hangoor (mams) en ze is geel qua kleur. Morgen foto’s!

De tuin is vooral ontdaan van onkruid, de afgelopen week. We hebben bijna elke dag heel fijn uit de tuin gegeten, peultjes, paarse boontjes, sla, bietjes, courgette en 2 komkommers! Gaat lekker zo 😉 Het gras trekt ook weer lekker bij, na die droogte en hoge temperaturen. Ben ook veel bezig geweest met klusjes in huis, dus niet zo heel veel buiten.

Wel heb ik een ontwerp op papier gezet voor het nieuwe konijnenhok. De ren zal ook nog uitgebreid worden, maar hier alvast een sneak-preview;

Volgende week meer tuinblogs 🙂

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s