Mijn tuin gevangen in letters, elke dag een nieuwe ervaring

Knoflook – junk

Ik hou van knoflook! Knoflooksoep, knoflooksaus, knoflook in de spaghetti, nasi, macaroni, risotto, bij rundvlees/draadjesvlees, knoflook met peper en een beetje olie op een stokbrood en daarover kaas laten smelten, gevulde uien, bij gegrilde groente en zalm, et cetera et cetera. Héérlijk! Dus ik heb mezelf getrakteerd op diverse soorten knoflook. Een tijdje geleden al besteld bij Leven van het Land en vandaag eindelijk opgehaald bij broer ( = postadres voor dit soort dingen 😉 ). Deze soorten gaan komende week de grond in:

Morado
Een prachtige Spaanse knoflook met dieprode tenen.


Oosterdel
Dit ras is afkomstig uit Litouwen. De paars/roze knoflookbol bevat 3 – 7 teentjes per bol. Oosterdel is een een behoorlijk pittige knoflook, vergeleken met de knoflook uit de supermarkt.


Red toch
Red toch is afkomstig uit Georgië en vormt grote licht roze bollen. Een knoflookbol bevat 12 – 20 roze gekleurde teentjes die los in hun jasje zitten en dus makkelijk te pellen zijn. Het is een perfecte knoflook om rauw te eten; zacht en vol van smaak.


Sicilium gold
Sicilium gold knoflook heeft een milde smaak en is uitstekend geschikt voor pasta gerechten. Niet vreemd voor een knoflook die uit Italie komt….De grote bollen bevatten 12 – 20 teentjes. De oogsttijd van deze soort is midden juli en de bollen kun je, mits goed gedroogd, prima een maand of 6 bewaren.


German stiffneck
De knoflookbollen zijn prachtig wit en daarom wordt dit ras wordt ook wel German white genoemd. De 6 – 8 tenen per bol worden groot en hebben een behoorlijk scherpe smaak. Na het bakken zijn de teentjes een stuk milder en zoeter van smaak.


Hungarian White
Hungarian white is afkomstig uit Hongarije en vormt een vrij tengere plant. De bollen zijn vroeg oogstbaar! Per bol worden er 8 – 16 tenen gevormd. De smaak is mild met een zachte nasmaak.


Purple haze
De knoflookbol heeft een paars/witte schil en vormt 6 – 8 grote, makkelijk te pellen teentjes. Het is een oud ras, wat als sinds 1930 wordt gekweekt in Colorado, aan de voet van de Rocky Mountains. Ook in Nederland kan deze soort worden verbouwd. Liefhebbers roemen dit ras om z’n pittige, tintelende smaak.

Ik ga nog even op zoek naar informatie hoe ze het beste te planten zijn!

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Meerrrrr knoflook « Garden Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s