Mijn tuin gevangen in letters, elke dag een nieuwe ervaring

Schrikvogel

Had ik vorige week nog een dip in de tuinmotivatie, nu is het geloof ik weer helemaal terug. Gelukkig is man ook weer aardig opgeknapt (griepje) dus die is begonnen met het eruit halen van de stenen van de oprit naast het huis.

De helft is er nu uit en ligt nu bij de vijver, de rest moet er nog uit vóór zaterdag, want dan komt er een lading siergrind te liggen (krijgen we via een collega). In de rest van de voortuin komt ook grind (met waarschijnlijk wat Italiaanse cipressen tegen de inkijk) maar dat pakken we later aan.

Er is gestart met de aanleg van het terras bij de vijver! We kunnen dus deze zomer al heerlijk op de schommelbank bij de vijver zitten, hoe romantisch 😉 Het ligt lekker hobbelig en dus absoluut niet waterpas, maar dat past heel goed bij de tuin (mooi excuus he?). Het moet nog een beetje aangeslagen worden met een rubberen hamer, dus het wordt nog wel wat platter. Morgen weer verder met het terras, misschien komt het morgen al wel af!

Verder hebben we afgelopen weekend weer eens een pakjes-uitwisseling gedaan met broerlief. Hij woont nog in Nederland en bestelt in Duitsland wel eens dingen wat bij ons afgeleverd wordt, en wij bestellen in Nederland regelmatig wat bij hen afgeleverd wordt. Gelijk een grote bak sla uit eigen tuin meegegeven (die goedgekeurd is! 😀 ).

De dag ervoor zag ik een paar luizen op de sla….grrrr! Via een andere moestuinierster kreeg ik deze link; http://madamezsazsa.blogspot.com/2008/05/jeuj-een-oorworm.html en dus heb ik die vandaag even in elkaar geknutseld omdat ik natuurlijk wel van biologisch tuinieren (en dus bestrijden) hou;

Binnenin zit een dik stokje met daaraan een touwtje (dat weer naar buiten gaat en je gebruikt voor het ophangen). Daaronder zit een handvol stro, lichtjes omwikkeld met touw zodat het een beetje bij elkaar blijft.

Vanmiddag nog maar even creatief met de kindjes geweest, en dat resulteerde hierin:

Zoon noemde ze de schrikvogels :-))))

Morgen nog even oude cd’s aan een touwtje binden (dat schijnt te helpen tegen vogels) en dan in het midden van de moestuinbakken een lange stok prikken met daaraan 1 oorworm-huisje en 1 cd. Hopelijk zijn we dan snel verlost van de luizen en de vogels die mijn jonge plantjes opeten. Ook de aardbei-potten zullen één of twee cd’s aan een stok krijgen.

Sinds een week of twee krijgt de vijver een rode drab aan de oppervlakte, bij het waterdrieblad. Het lijkt wel op een soort alg….maar nog geen idee wat het is. Het verschijnt alleen als het een zonnige dag is (zoals bv vandaag). We hebben het al een aantal keer van de vijver afgeschept met een visnet. Was het de dag(en) erna niet zulk mooi weer, dan bleef het ook weg. Binnenkort maar eens zoeken op internet wat het kan zijn.

Advertenties

Eén reactie

  1. Pingback: Roest in de vijver! « Garden Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s