Mijn tuin gevangen in letters, elke dag een nieuwe ervaring

Winterbloeiers

Nu de bloeiende dingen in de tuin bijna afgetakeld zijn 😉 valt me weer op dat de tuin zo groen is. Erg groen. Tè groen. Vorig jaar hebben we al een deel van de groenblijvers gekapt en gerooid.

Onder die groenblijvers waren een stuk of tien laurierstruiken. We hebben er een paar tot de grond toe gesnoeid. Deze gaan we klein houden. De rest hebben we er helemaal uitgehaald. Net als een buxusbol met een doorsnede van zo’n drie meter (te zien op vorige blog) en een aantal grote coniferen.

Natuurlijk moet er ook in de winter kleur in de tuin. Nouja, natuurlijk….ik vind van wel 😉 Kardinaalsmuts bijvoorbeeld, vind ik een prachtige heester. Mooi bessen, mooie kleur en de bladeren verkleuren ook in de herfst erg mooi. In mijn zoektocht naar mooie winterbloeiers kwam ik al vrij snel deze mooie Viburnum tegen, oftewel de  Japanse sneeuwbal.

Op dit moment heb ik wat takken met paarse bessen op de vaas staan, die zijn er dus ook in de herfst! Dus Callicarpa (het heeft nog steeds geen officiële Nederlandse naam, maf he?) komt er hier ook ooit in. Vorig jaar hebben we al een toverhazelaar (oranje) geplant en we hebben inmiddels wat plukken schoenlappersplant die ook groen/rood blijft in de winter.

Een grote struik Skimmia stond al in de tuin, ik wil proberen om die te gaan stekken. Aangezien ik nogal een muts ben qua water geven (en dan vooral ook op tijd water geven :-$ ) ga ik het proberen door middel van afleggen. Inmiddels is de voor mij nog steeds onbekende boom niet meer zo onbekend nadat ik een oproep deed op het Tuinforum. Dankzij deskundigen weet ik dus nu dat het een Cryptomeria japonica ‘Elegans’ oftewel een Japanse sikkelden is.

De broodboom (Aucuba japonica) heeft ook mooie knalrode bessen van herfst tot voorjaar. Vooral de bontbladige vind ik erg mooi. Dan nog één ander boompje wat me opviel, dat is het meloenboompje. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ben er voor gevallen nadat ik deze website las. Genoeg mogelijkheden dus om náást groen ook nog wat kleur in de tuin te hebben in de winter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s