Mijn tuin gevangen in letters, elke dag een nieuwe ervaring

Stille wintermaanden

Met de sneeuw in aantocht (vanaf aanstaande donderdag een week lang sneeuw…) ben ik al weer druk doende met dingetjes uitzoeken voor het nieuwe tuinseizoen. Ik ben bezig om een plattegrond op schaal te maken van de tuin. De bedoeling is één tekening van hoe het nu is en één tekening van hoe ik het graag op den duur ingericht wil hebben (uiteraard zal dát plan nog wel een keer of tien veranderen 😉 )

Daarnaast ben ik aan het inplannen wanneer ik wat kan zaaien, binnen, buiten, onder glas, in de koude bak, et cetera. Leuk uitzoekwerk en alvast bedenken welke nieuwe groenten ik komend jaar wil uit gaan proberen. Ik ga wat nieuwe soorten tomaten proberen, ananaskers, andere komkommers en paprika’s… Ik kom ook vast nog wat leuke dingetjes tegen in het tuincentrum 😉

Ondanks dat de moestuin wel echt een apart onderdeel van de tuin is, plan ik voor volgend jaar toch wat dingen in de siertuin in. Zoals (sier)kalebassen, pompoen, courgette deden het dit jaar ook goed in de siertuin. Frambozen staan er inmiddels ook al in. Snijbiet past denk ik prima in een siertuin, net als bijvoorbeeld peultjes die omhoog geleid worden.

Het liefst plant ik ook alvast wat fruitbomen, maar daar moet natuurlijk wel een beetje budget voor zijn. Even afwachten dus. First things first. Eerst de stille wintermaanden maar eens door 😉

Advertenties

3 Reacties

 1. Een tuin is een levend ding, tenminste, dat is toch de bedoeling. Dus héél verstandig dat je de opening laat om je tuinplan nog tien keer te veranderen, naargelang de toestand evolueert. 🙂

  24 november 2010 om 08:14

 2. ps: Hoogstamfruitbomen heb je al vanaf 13 à 15 euro, dus zó heel duur zijn ze ook weer niet.(tenzij je er tientallen nodig hebt natuurlijk). En met 1 korte steunpaal (zuidwest van je boom zetten) kom je al toe, dus dat valt ook al mee.

  24 november 2010 om 08:17

 3. Hoi Bart! 🙂
  Evolutie is helemaal mijn ding, vandaar dat al mijn plannen ook met de tijd mee veranderen 😉 Daarnaast ken ik de tuin ook nog niet helemaal qua grond, structuur, planten, zon, etc. Wordt aan gewerkt!

  Hoogstamfruitbomen beginnen hier toch echt pas rond de 22,50 bij kwekers….misschien maar een keer richting België tuffen dus. Tientallen wil ik er geloof ik niet 😉 Wat er nu op de verlanglijst staat:
  – Gieser Wildeman
  – Conference
  – Breaburn
  – Golden delicious
  – Gele pruim (ras moet ik nog achterhalen)
  – liefst ook nog een perzik en een olijf….kortom een stuk of 7/8….

  24 november 2010 om 22:39

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s